Meditativ målning

 
Jag började intressera mig för meditativ målning för ungefär tjugo år sedan, och det är något jag verkligen rekommenderar. Sjäv hade jag stor hjälp av det under en tid, då jag var utbränd. Även om man inte kan måla, så är det här ett mycket bra sätt att komma i kontakt med sitt undermedvetna. Det räcker med att man kan sätta färg på ett papper för att alla dolda känslor, som man behöver möta ska komma upp, och man kan se klarare på sin situation. Efteråt känner man sig ofta lättad och ibland får man riktiga euforikänslor, när man sysslar med meditativ målning. Min första egna kurser i detta ämne ledde jag för ca 12- 13 år sedan efter flera år av egna studier.
 
Här följer en liten beskrivning av meditativ målning:
 
Man börjar med en guidad meditation ( klicka här för att läsa om det), men man gör ingen symboltolkning direkt efter meditationen, utan den kommer senare. I stället målar man genast sina upplevelser eller tankar och känslor, som kommit upp, när man varit avslappnad .Ni målar på stora papper, och ni behöver inta bara måla med pensel utan ni kan använda t ex svamp, allt för att det ska kännas bra, och att ni ska få utlopp för era känslor. 
 
 

När ni målat en stund, sätter man upp en av deltagarnas bilder på väggen, och sedan får ni alla, en i taget, berätta vad ni känner inför bilderna. Viktigt är att man talar om bilderna, som om de vore ens egna målningar, för det är inte meningen att man ska komma med kritk, vare sig positiv eller negativ, utan det enda man ska tala om är hur man känner inför just dessa bilder. När ni alla sagt sitt, så säger jag vad jag känner inför bilderna och förklarar symboler, som kommit fram i målningarna. Detta upprepas, tills allas bilder gåtts igenom, och det är otroligt hur mycket man lär sig om sig själv med hjälp av denna teknik.

 

Meditativ målning kan jag göra för er, som är en gruppp på två - tio personer, t ex på en tjej - eller herrmiddag, en möhippa eller svensexa, på din skola eller ditt företag. För priser klicka på tarotläsningar! 

 

Varmt välkommen att kontakta mig för mer info ! Tel 0709-143966, e-mail: madamebacha@outlook.com

 

 
 
 
 

 

Tillbaka