<bgsound src="olsen.wav" loop="infinite">

Ywonne Bacha

 

Vem är jag?

 

Jag heter Ywonne Bacha och bor i Lund tillsammans med min man, Mourad Bacha, som kallas Momo. Han är berber från Algeriet och har två modersmål, berberiska och franska. Franska är det språk som vi talar sinsemellan.

Vi träffades i januari 2006 här i Lund. Det sa ”klick” meddetsamma mellan oss, så redan den 1 mars flyttade vi ihop och den 21 juli 2006 gifte vi oss.

Jag är född i Malmö men flyttade till Lund, när jag var 19 år i samband med att jag började läsa på universitetet. Jag läste engelska, tyska och historia och gick sedan på Lärarhögskolan i Malmö och blev språklärare. Det arbetade jag som i mer än 25 år, men hela tiden hade jag som ”hobby” att vägleda människor med hjälp av mina tarotkort och min *clair-voyance, och våren 2007, i samband med att jag  började arbeta på radion (Mix Megapol), så slutade jag mitt arbete som lärare för att i stället ägna mig på heltid åt att hjälpa och vägleda människor.

Som person är jag utåtriktad, ärlig, glad och positiv. Jag har nära till skratt, och jag gillar människor som har humor, och som vågar vara sig själva.

Mina intressen är många, men framför allt älskar jag att resa, och jag tycker om att vistas i naturen, framför allt vid havet, som är ett livselixir för mig. Sedan sju – åtta år tillbaka badar jag året om (men på vintern måste jag naturligtvis ha en bastu nära tillhands). Det har blivit ett sätt för mig att hålla kvar sommaren, och vintrarna känns aldrig så långa för mig numera.

Det finns få saker som är så ljuvliga som att gå ut på bryggan från bastun på Sibbarps kallbadhus i Malmö till havet i sin badkappa, alltmedan snön faller stilla, se alla ljusen som glimmar i mörkret över Öresundsbron och Köpenhamn och sedan slänga badkappan och kasta sig ner i det iskalla vattnet . Många tycker förstås att det är alldeles galet och kan inte förstå det alls. Det måste ju vara förskräckligt kallt, säger en del vantrogna, och visst är det det. Det är alldeles förfärligt precis när du kommit i, men det är just det som är kicken. När du väl har doppat dig och går uppför trappan igen, så måste du bara i en gång till. Har du en gång provat att vinterbada, så kan jag lova dig att du blir vinterbadare för alltid! Så funkade det för mig från det att en väninna tog med mig till ”Kallis” första gången, och så har det funkat för alla andra väninnor som jag själv introducerat vinterbad för under årens lopp. Men du måste förstås gilla vatten !

Andra intressen jag har är sång och musik. Jag har alltid tyckt om att sjunga, och jag har sjungit en hel del solo på bröllop, barndop och begravningar men också på pubar. Instrument jag spelar är gitarr och piano.

Akvarellmålning är ett annat intresse, som jag tyvärr inte hinner med så ofta numera.

Jag är också en riktig partypingla, som älskar fester, både egna och andras och jag tycker om att dansa. Har dansat allt från folkdans till bugg och diskodans, men de senaste åren har mitt stora intresse inom dansen varit orientalisk dans. Jag brukar dansa på våra vänners fester och även på våra egna. Det tycker jag är jättekul.

Ja, som du ser har jag många olika intressen och hobbies, och jag har en massa vänner, som jag älskar att umgås med. Du kanske redan har räknat ut att mitt stjärntecken är …… just det, Skytten

   

*clair-voyance = klarsynthet, dvs förmåga att se in i framtiden

 

Tillbaka