<bgsound src="olsen.wav" loop="infinite">

 

Min familj

 

Min man, Momo

 

 

 

 

Min familj består av min man, Mourad, kallad Momo. Han är berber från Algeriet och 36 år gammal. Han är världens snällaste, mest omtänksamme man, och han är en hejare på att baka, eftersom han är konditor. Han bakade själv vår bröllopstårta för 60 personer, och jag kan lova dig att den var både vacker att titta på och mycket smarrig.

 

Mourad har en bror och tre systrar i Algeriet. Alla utom en syster, som är gift, bor tilsammans med föräldrarna i en stad, som heter Akbou i norra Algeriet. Staden ligger i bergen och öppnar man fönstret i deras villa och tittar ut, så har man en alldeles betagande utsikt.

 

Förra året var vi fem veckor tillsammans i Algeriet och bodde omväxlande hos Momos familj och på hotell i andra städer, och det är ett av de vackraste länder jag har sett.

 

Innan Momo kom till Sverige, bodde han ett år i Paris, där han har en farbror. Det var en ren slump att han hamnade i Sverige, för han kände inte till så mycket om vårt land, men en annan berber från Algeriet, som bodde i Lund och hade ett bageri här, hade hört talas om honom och åkte över två gånger till Paris för att försöka övertala honom att komma hit, och till sist lyckades han, vilket ju var en väldig tur för oss…

 

 

Min son, Christian

 

Jag har varit gift en gång tidigare och har en son, som heter Christian och är 32 år gammal. Han blev färdig civilingenjör 2002 och fick då jobb på Sandvik i Svedala. Han arbetar fortfarande på Sandvik, fast numera i Perth i Australien. Där bor han tillsammans med sin fru, Ingegerd, och deras lille son, Viggo, som föddes den 6 mars -08.

 

 Till min man och mina väninnor hade jag alltid sagt, att jag visste att Christian och Ingegerd skulle föda mitt första barnbarn i Australien, och att det skulle bli en pojke, så jag blev inte förvånad, när de, efter att ha varit tillsammans i tio år och gifta i fyra, berättade för mig strax innan de skulle resa iväg, att Ingegerd var gravid.

 

När beskedet kom att Little Baby, som vi kallade honom för, innan hans namn blev bestämt, hade fötts, befann jag mig i bilen på väg till mitt arbete på Mix Megapol. Jag var nästan framme, och jag halvsprang uppför trapporna till studion med bilden av Little Baby, som jag fått på mms, i handen för att genast förevisa honom för mina kolleger. De blev naturligtvis väldigt glada för min skull och gick genast ut i radion med att jag blivit farmor, vilket fick till följd att den nyföddes föräldrar överöstes av gratulationer och gåvor via mail och per post, långt innan de själva hade berättat för sina vänner här hemma att Little Baby hade blivit född!

 

Jag minns att Christian, med illa dold stolthet i rösten, skojade och sa till mig att det kändes som om deras lilla gossebarn minsann var mer känt än Zlatan Ibrahimovics nyfödde son och Jennifer Lopez’ tvillingar tillsammans !

 

Den här lilla dikten skrev jag till Viggo några veckor efter att glädjebeskedet hade kommit:

 

 

Little Aussie Baby

 

Långt borta, på andra sidan jordklotet

finns du, ljuvliga lilla gossebarn,

bara några veckor gammal.

Mina gener finns i din kropp,

mitt blod flyter i dina ådror

och det känns så fantastiskt,

för det är tusentals mil mellan oss

och jag har ännu inte mött dig.

 

Ändå är du mig så nära,

för varje natt när jag somnat

håller jag dig i mina armar

och i mitt hjärta bor du redan.

 

Tillbaka